You're welcome
to inspire us

Haïti, de parel van de Cariben

december 13, 2013

Afgelopen zondag is het team van Zaalverhuur7 teruggekomen van een reis naar Haïti. Wij steunen namelijk met 10% van de huuropbrengst een klein weeshuis met 10 kinderen. Niet omdat het een trend is om bewust te ondernemen, nee, vooral omdat wij er hart voor hebben. Het doel van ons bezoek aan Haïti was duidelijk: niet alleen de ellende onder ogen komen maar juist de kansen in kaart brengen voor een zelfredzaam weeshuis en Haïti.

“Haïti, de parel van de Cariben” dat moet eigenlijk de nieuwe slagzin worden om Haïti te promoten. Maar positief nieuws wordt niet snel naar buiten gebracht over dit land. Het lijdt aan enorme imagoschade. Naast ‘slachtoffer’ van vele natuurrampen is Haïti ook het slachtoffer van negatieve publiciteit. Het staat onder andere bekend als “het armste land van het Westelijk halfrond”. Een land waar orkanen, aardbevingen, armoede en politieke instabiliteit, aan de orde van de dag lijken te zijn. Als je de media moet geloven is het er een hel op aarde waar je sponsorgeld als sneeuw voor de zon verdwijnt. Maar wij weten in middels beter..

Na een lange reis komen we aan op het vliegveldje, worden we onthaald door een live band en gaan we vol spanning de warme zon tegemoet. Met een hoofd vol waarschuwingen en veiligheidstips kunnen wij alleen nog hopen op een goed einde van deze reis. Achterin de Jeep zijn we alert op overvallers, kidnappers, mensen die onze koffers uit de open achterbak willen stelen en corrupte politie.
Wat wij zien is echter een heel ander schouwspel. Prachtige mannen en vrouwen, allemaal bezig met spullen verhandelen, zich verplaatsend naar een volgende bestemming, elkaars haren vlechtend, kletsend en lachend. Maar dit hadden wij niet verwacht? Wij dachten aan bedelende en zielige mensen aan de kant van de weg. Niet aan hip geklede meiden! Hier krijgen we meteen energie van, de verwachtingen veranderen langzaamaan van “hulp verlenen” naar “welke ondernemingen zouden hier een gat in de markt zijn”.

Haïti

Aan het einde van onze reis gaan wij met een voldaan gevoel naar huis. Wij zien mogelijkheden in dit land en dat willen wij die 10 kinderen duidelijk blijven maken. Het optimisme, de gezelligheid en lieve mensen, gecombineerd met de warme zon en bountystranden spreken duidelijke taal.

It's only fair to share...Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


[shareaholic app="share_buttons" id="7763510"]


Kerkzaal

Kerkzaal-Utrecht

×