You're welcome
to inspire us

Het toekomstfestival

juni 10, 2014

Beyond Borders is een organisatie waar je als ‘gewone burger’ waarschijnlijk niet snel mee in aanraking zult komen. Het is een club jonge enthousiastelingen die zich inzetten voor zogenoemde Ama's; alleenstaande minderjarige asielzoekers. Ze willen deze jongeren tot bloei laten komen en zetten zich in voor een beter toekomstperspectief. Zij doen dit onder andere door middel van coaching op het gebied van zelfvertrouwen, het ontwikkelen van (beroeps)vaardigheden en het leren opbouwen van een netwerk. Bij Zaalverhuur7 organiseerden ze in mei het eerste toekomstfestival.

DSC_1884-250

In contact komen met Beyond Borders is voor de jongeren een prachtige kans om tot bloei te komen na een vaak traumatisch verleden. Ze gaan een traject in waarbij ze begeleid worden door een coach die ze helpt met het maken van een toekomstplan en het opbouwen van een netwerk. Maar soms wil je ook gewoon even jong kunnen zijn; met een paar leuke meiden kletsen, heel veel cola drinken en dansen met 150 andere jongens en meiden met een vergelijkbare achtergrond.

“Het toekomstfestival is het eerste event dat we organiseren voor ‘onze ama’s’ dat gericht is op zorgeloos genieten en andere ama’s ontmoeten”, aldus Tim, de communicatiemedewerker van Beyond Borders. “Het is een toekomsttraining in één dag waar onder andere masterclasses gegeven worden in koken, graffiti, ondernemen en muziek en waar we met z’n allen etend en dansend de dag afsluiten. Het is een positieve dag waar de jongeren even jong kunnen zijn en waar ze even niet de ama zijn met een onzekere toekomst.”

boss of you own future

Een positieve dag was het zeker, het was een gezellige chaos van jongens en meiden tussen de 14-18 jaar. Sommige spraken Engels of Nederlands, maar de meeste zijn hier nog niet zo lang. Dat leek allemaal niets uit te maken. Typische jeugdtaferelen als een meisje proberen aan de haak te slaan of liters cola wegdrinken gaan blijkbaar dwars door taal- en cultuurbarrières heen. Gelukkig maar, want dat geeft wellicht een sprankje hoop op een bloeiende toekomst, waar deze jongeren ook terecht gaan komen.

It's only fair to share...Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


[shareaholic app="share_buttons" id="7763510"]


Kerkzaal

Kerkzaal-Utrecht

×