You're welcome
to inspire us

‘Hidden Haïti’

november 26, 2013

Toen Vincent 1,5 (mede-oprichter Zaalverhuur7) jaar geleden terug kwam van zijn reis naar Haïti weet ik (Elianne, mede-oprichter van Zaalverhuur7) nog dat we hierover aan de praat raakten. Ik had zoiets van, voel je je niet totaal machteloos als je daar al die mensen ziet die hulp nodig hebben en dat je weet dat je die nooit allemaal kunt helpen? Hij zei zoiets als; "Je kan nooit iedereen helpen, dus al help je maar 1 iemand, of geef je 1 iemand een kans op een beter leven. Dat is altijd beter dan dat je niemand helpt". 

Thank you Haïti

Over een paar dagen vertrekken we naar Port au Prince, de hoofdstad van Haïti. Voor sommigen een emotionele hereniging, voor anderen de eerste keer. We gaan proberen om voorwaarden te scheppen zodat 10 jongens iets van hun leven kunnen maken. Het is een lange termijn project en het doel is om ze te leren om hengels te gebruiken in plaats van dat we vissen geven. We willen zoeken naar mogelijkheden om het huis zelfredzaam te maken. 

Om dat voor elkaar te krijgen willen wij elkaar  eerst goed leren kennen, vertrouwen kweken en een band opbouwen. Dat is waar deze reis voor bestemd is. We gaan een dagje met z'n allen naar het strand, we hebben afspraken gemaakt met andere grote kindertehuizen om van hun te leren, we hebben een middag ingepland over 'dromen & hopen' om de jongens te laten zien dat ze ook een toekomst voor zich hebben en dat ze daar iets moois van kunnen maken. 

We gaan zelf het 'Hidden Haïti' ontdekken en willen in de komende tijd de pareltjes uit het weeshuis tevoorschijn halen. 

bijdrage

It's only fair to share...Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


[shareaholic app="share_buttons" id="7763510"]


Kerkzaal

Kerkzaal-Utrecht

×